Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn boort zakelijke online markt aan in België

2022-03-22
1000562
  • 0:57

Albert Heijn heeft in België een online dienst gelanceerd voor de zakelijke sector. ‘Albert Heijn op ’t werk’ heet de dienst, een equivalent van AH Zakelijk in Nederland.

Met ‘Albert Heijn op ’t werk’ kunnen Belgische ondernemers en bedrijven boodschappen op factuur en achteraf betalen. ‘Het is een vertaalslag van onze bezorgdienst Albert Heijn aan huis, richting zakelijke markt’, laat Raf van den Heuvel, topman van Albert Heijn België, weten aan Retaildetail. Bezorgen doet Albert Heijn in België in hetzelfde bezorggebied als de reguliere bezorging voor consumenten. Ook hetzelfde assortiment wordt aangehouden.

De zakelijke dienst is echt bedoeld voor mkb’ers en zelfstandige ondernemers, stelt Van den Heuvel, die aangeeft dat de supermarkt niet op multinationals mikt. Daarmee heeft de nieuwe dienst dus veel gelijkenissen met AH Zakelijk in Nederland. Toch zitten er wel verschillen in, vervolgt de directeur: ‘De Vlaamse markt zit toch net iets anders in elkaar. We starten, en gaan leren. Wat hebben die klanten nog meer of anders nodig dan consumenten? Dat zal ook anders zijn dan in Nederland.’