Twinkle | Digital Commerce

‘Kruidvat overweegt bezorging vanuit winkels’

2022-04-15
1000562
  • 0:55

Drogisterijketen Kruidvat wil mogelijk vanuit de eigen winkels bestellingen bij klanten thuis gaan brengen. Het bedrijf zou daarbij gebruik willen maken van fietsbezorgers.

Dat liet directeur e-commerce Roland van den Berg van moederbedrijf A.S Watson gisteren weten tijdens het event Emerce Retail van de gelijknamige vaktitel. Volgens Van den Berg beschikt Kruidvat al over een groot winkelnetwerk, en heeft het daarmee een stevige troef in handen: ‘We zijn nooit verder dan vijftien minuten verwijderd van de consument. Vanuit die winkels kunnen we bijvoorbeeld medicijnen thuisbezorgen.’

Naast extra gemak voor de klant zou bezorging volgens vanuit de winkel volgens Van den Berg ook een kostenbesparing opleveren. Online orders worden momenteel vanuit het fulfilment center van A.S Watson in Ede verzonden, maar het is goedkoper om dat vanuit de eigen winkels te doen. Eenzelfde gedachtegang heeft Blokker ook, die inmiddels samen met Packaly al vanuit meerdere winkels in meerdere steden bezorgt.

Naast bezorging vanuit winkels overweegt Kruidvat ook een eigen marktplaats op te tuigen. Volgens Van den Berg vooral om het aanbod uit te kunnen breiden.