Twinkle | Digital Commerce

Blokker begint bezorging vanuit de winkel

2021-08-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:32

Blokker begint een nieuwe bezorgdienst waarbij bestellingen direct vanuit de winkel bij de klant worden bezorgd. Er wordt gestart met verzenden in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag en Utrecht. Volgend kwartaal wordt dit uitgebreid naar 35 steden.

De nieuwe bezorgdienst is ontwikkeld in samenwerking met Magnus Black en same day delivery-dienst Packaly. Blokker en Magnus Black werkten afgelopen jaar al samen om de Blokker Express bezorgoptie op te zetten. De kennis die Blokker daarmee heeft opgedaan wordt nu gebruikt om een co2-neutrale bezorgdienst op te zetten. De bezorging wordt uitgevoerd door Packaly. Klanten kunnen er straks voor kiezen om bestellingen rechtstreeks vanuit een winkel te laten verzenden op dezelfde avond, de volgende dag, of wanneer het uitkomt. Deze dienst wordt aangeboden als groene optie naast de reguliere bezorgmogelijkheden.

Dichtbij de klant

De nieuwe bezorgdienst sluit aan op de omnichannel strategie van Blokker, vertelt ceo Jeanine Holscher. “Het ondernemen van vandaag is meer dan alleen verkopen. Van ondernemers wordt ook verwacht dat zij oog hebben voor brede maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid. Ook hierin nemen wij als Blokker onze verantwoordelijkheid, en rekenen duurzaamheid tot een van onze strategische top prioriteiten. Blokker winkels bevinden zich vaak in buurtcentra, dus dichtbij de klant. Het omnichannel-fundament wat we samen met Magnus Black hebben neergezet en de samenwerking met Packaly bieden ons dan ook een uitgelezen mogelijkheid om service met duurzaamheid te combineren.”

Naast de samenwerking met Packaly-bezorgers wordt de software voor het bezorgen van pakketten ook beschikbaar gesteld voor Blokker winkelpersoneel in steden waar Packaly nog geen dekking heeft. Door de integratie van deze software met het OIL order management platform van Magnus Black kan Blokker zo ook franchisenemers en eigen locaties in andere gebieden de duurzame bezorgopties aanbieden. Blokker heeft de ambitie om de duurzame bezorgoplossing op den duur uit te breiden naar heel Nederland.