Twinkle | Digital Commerce

‘Budbee bezorgt in Nederland nu volledig groen’

2022-04-21
1000562
  • 0:56

De Zweedse bezorgdienst Budbee maakt vanaf nu ook in Nederland alleen nog gebruik van fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen.

Het laatste deel van de toeleveringsketen, de bezorging aan huis, was het laatste deel van de keten dat groener moest worden, en dat is nu gelukt. Het vervoer tussen terminals, van en naar magazijnen van partners en naar alle Budbee Boxen in het land, waren al volledig groen.

Budbee is naar eigen zeggen het enige bedrijf in de last mile delivery dat volledige transparantie geeft over het brandstofgebruik van de hele keten. Dit brandstofverbruik is voor iedereen in te zien via de website van Budbee. De bezorgdienst is inmiddels in meerdere landen in Europa volledig over op het gebruik van fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen.

Jørgen Höppener, General Manager Benelux bij Budbee, vertelt in een persbericht: ‘Transparantie, servicegerichtheid én klimaatverbetering zijn de belangrijkste kernwaarden bij Budbee. Daarom publiceren wij openbaar wat de verdeling is van het brandstofgebruik over de hele toeleveringsketen. Wat ons betreft zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat ieder bedrijf die de gemaakte milieudoelstellingen serieus neemt, transparantie over de hele keten biedt.’