Twinkle | Digital Commerce

Klarna: verschuiving populairste online shopdevices gaande

2022-03-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Nog even, en dan zijn desktops en laptops niet meer de populairste devices om online aankopen mee te doen. Althans, dat blijkt uit onderzoek van de Zweedse fintech Klarna.

De smartphone is al jaren in opkomst als populaire shopdevice. Maar de desktop en laptop blijven voorlopig nog de grootste. Klarna onderzocht in onder andere Nederland welke devices consumenten het liefste gebruiken voor online aankopen en de keuze voor desktops en laptops daalt hier gestaag. In het vierde kwartaal van 2021 zag 52 procent van de ondervraagden deze twee nog als beste optie voor online aankopen. Aan het begin van de onderzoeksperiode, in het tweede kwartaal, was dit nog 60 procent.

Aan de andere kant wordt de smartphone dus steeds populairder. Die populariteit nam de afgelopen tijd toe van 28 naar 34 procent. Onder millennials is de smartphone met 48 procent zelfs nog populairder. Volgens Klarna valt ook op dat men de smartphone steeds vaker gebruikt om online informatie op te zoeken over producten, ook als ze fysiek aan het winkelen zijn. Men zoekt daarbij vooral informatie over producten in de categorieën ‘kleding & schoenen’, elektronica’ en ‘beauty’.