Twinkle | Digital Commerce

Duurzaam op het werk en thuis

2022-03-09
1120630
  • [visie]
  • 1:07

Sinds november werk ik bij Thuiswinkel.org in het team Duurzaamheid en Logistiek. Er lopen ontzettend veel interessante projecten rondom verpakkingen, CO2- uitstoot en retouren. En daar komen alleen maar meer nieuwe ontwikkelingen bij. Zo kunnen we stap voor stap de e-commerce verduurzamen. Samen maken we het verschil.

Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om met mijn werkzaamheden bij te dragen aan duurzame verbeteringen in onze maatschappij. Dat doe ik privé natuurlijk ook. Doe ik het perfect? Nee, natuurlijk kan het altijd beter, maar door kleine veranderingen te maken is onze leefstijl toch een stuk groener. Zo zorg ik ervoor dat ik nooit eten weggooi, de meeste producten die ik gebruik geen verpakking hebben en de verwarming niet te hoog staat. Ik pak altijd de fi ets, wandel of gebruik het openbaar vervoer. En ik neem mijn herbruikbare jutte tas, waterfles en koffiemok overal mee naartoe.

Door consistent stappen te maken op het gebied van duurzaamheid maken we uiteindelijk grote sprongen. Duurzaamheid stond de afgelopen twee jaar misschien niet centraal, begrijpelijk in deze gekke periode. Gelukkig merken wij dat er veel vraag is naar alle onderwerpen rondom duurzaamheid. Dat maakt het werk voor mij ontzettend leuk, afwisselend en leerzaam.

Wil jij ook meer duurzame keuzes maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg! Stuur een mail naar duurzaamheid@thuiswinkel.org. Wil je vandaag al beginnen met verduurzamen? Download de handleiding Verpakken op de website.

Marinke Degen
Duurzaamheid & Logistiek