Twinkle | Digital Commerce

Colruyt opent in Brussel eerste ‘Collect&Go walk-in’

2022-03-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

In Brussel opent vandaag een nieuw online afhaalpunt van Colruyt Group onder de naam ‘Collect&Go walk-in’. Klanten kunnen hun online bestelling daar te voet of per fiets ophalen.

Volgens Colruyt Group is dit het eerste afhaalpunt dat volledig is ingericht voor een stadspubliek dat boodschappen te voet of met de fiets komt ophalen. Fietsers kunnen het afhaalpunt binnen rijden en de boodschappen overladen in hun eigen tassen. Er is ook een cargofiets ter beschikking van deelplatform Monkey Donkey, die gratis mag worden gebruikt. De komende maanden test de supermarkt het nieuwe concept met een assortiment van 15.000 producten. Klanten kunnen hun bestelling een dag later ophalen en betalen daarvoor 5,95 aan servicekosten.

Tom de Prater, verantwoordelijk voor Collect&Go licht in een persbericht toe: ‘De winkels van Colruyt Laagste Prijzen en Bio-Planet, en dus ook de aanpalende Collect&Go-afhaalpunten bevinden zich nu vooral aan de rand van de stad en zijn eerder gericht op klanten die met de auto komen. Met Collect&Go walk-in richten we ons specifiek tot Brusselaars die te voet, met de fiets of de step boodschappen doen. Door ons te vestigen in hartje Elsene en ons afhaalpunt fiets- en voetgangersvriendelijk te maken, willen wij deze duurzame verplaatsingen stimuleren en zo ons steentje bijdragen tot meer zachte mobiliteit in de hoofdstad.’