Twinkle | Digital Commerce

Bol.com dupe van PostNL-soap België: 8.000 pakjes achter slot

2022-03-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:37

Bol.com reageert ‘verontrust’ over de politie-invallen in Belgische depots van PostNL. Het platform heeft 8.000 pakketjes in de gesloten depots liggen, terwijl het nog onduidelijk is wanneer deze kunnen worden bezorgd.

Aan zakenkrant De Tijd laat het bedrijf weten zich zorgen te maken over de situatie bij onze zuiderburen. ‘We hebben PostNL dan ook nadrukkelijk om een reactie gevraagd. PostNL bezorgt al jaren pakketten van bol.com en we hebben een goede relatie waarin we ook dit soort zaken met elkaar bespreken. We willen niet vooruitlopen op de uitkomst van de onderzoeken’, laat een woordvoerder weten.

Begin deze week werd bekend dat de Belgische politie invallen deed bij enkele depots van de pakketbezorger in Belgie. Daar werden eerst negen personen opgepakt. Drie daarvan, waaronder de topman, zitten nog vast. Ondertussen blijven de depots, met daarin dus pakketten van klanten, gesloten. Onduidelijk is nog hoelang de deuren van deze depots dicht blijven.

Naast de pakketten van bol.com liggen er ook nog tientallen pakketjes van Kruidvat in de depots.

(Update) Reactie PostNL

In een brief aan klanten is PostNL, middels directeur pakketten Liesbeth Kaashoek, zeer kritisch richting de ‘agressieve actie van de Belgisch justitie’. ‘Voor onze mensen is deze handelswijze van de Belgische justitie buitengewoon intimiderend.’ Volgens Kaashoek heeft PostNL geen enkele bevestiging gekregen van de ‘ernstige beschuldigingen’ (waaronder mensenhandel, het runnen van een criminele organisatie en valsheid in geschrifte) aan het adres van PostNL.  ‘Wij nemen zeer nadrukkelijk afstand van de ernstige, niet-onderbouwde beschuldigingen. Het geschetste beeld lijkt in niets op onze dagelijkse manier van werken. Er is geen enkele objectieve grond om de goede naam van PostNL op deze manier door het slijk te halen. PostNL vindt deze handelswijze dan ook buiten iedere proportie en onacceptabel.’ Hoe het nu verder gaat is niet bekend, maar het bedrijf laat weten zijn positie 'met kracht' te verdedigen en eventuele juridische procedures met vertrouwen tegemoet te zien. De volledige reactie van PostNL is hier te lezen.