Twinkle | Digital Commerce

Just Eat Spanje stapt samen met Gorillas in boodschappen

2022-03-10
1000561
  • [nieuws]
  • 1:01

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway betreedt in Spanje de boodschappenmarkt, in samenwerking met flitsbezorger Gorillas.

De nieuwe bedrijfstak wordt gelanceerd in Madrid, Barcelona, Valencia en Alicante. Just-Eat gebruikers kunnen in deze steden hun boodschappen via het platform bestellen, waarna hun bestelling geleverd wordt door bezorgers van Gorillas. Alle veertien dark stores van Gorillas worden aangesloten op het platform, net als 250 kleine bedrijven in Madrid en Barcelona. De komende maanden wil het Nederlandse bedrijf de boodschappenservice uitbreiden naar de rest van de grote steden in Spanje.

Patrik Bergareche, algemeen directeur van Just Eat in Spanje, laat in een persbericht weten: ‘Just Eat is het toonaangevende online bezorgplatform voor eten in Spanje en bestrijkt 95% van het nationale grondgebied. Van deze ervaring en ons netwerk van bezorgers willen we profiteren om het aanbod dat we onze gebruikers bieden uit te breiden met het bezorgen van food en gemaksproducten, met de kwaliteit die ons kenmerkt. Deze nieuwe dienst stelt ons ook in staat om onze digitaliserende rol uit te breiden, dit keer ter ondersteuning van de lokale handelssector, zoals we al hebben gedaan met de Spaanse horecasector.’

Eerder lanceerde Just Eat Takeaway ook al een boodschappendienst in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië.