Twinkle | Digital Commerce

Productpine haalt 2,5 miljoen groeigeld op

2022-02-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Online shopping platform Productpine heeft in een investeringsronde 2,5 miljoen euro groeigeld opgehaald. Met dat geld wil het bedrijf het platform uitbreiden en nieuwe merken toevoegen.

Het platform werd in 2019 opgericht en biedt kleine merken met relatief onbekende producten een podium. ‘Er worden op dit moment enorm veel gave en zeer innovatieve producten geïntroduceerd. Jonge producenten hebben echter vaak moeite om ontdekt te worden, terwijl consumenten juist op zoek zijn naar nieuwe innovaties. Wij geven deze merken een podium om zich te promoten en hun verhaal te vertellen’, liet medeoprichter Dimitar Maslarov van het Nederlandse platform eerder weten.

Inmiddels zijn ruim 90 internationale merken aangesloten op Productpine en staan er meer dan 600 op de wachtlijst. Met het groeigeld wordt die wachtlijst waarschijnlijk dus een stuk kleiner, omdat veel van die merken daardoor ook een plek op het platform kunnen krijgen. De investeringsronde werd geleid door Acequia Capital, een Amerikaanse investeerder bekend van onder andere Pinterest en Wish, en de Duitse investeerder NFQ Capital. ‘We zijn ontzettend blij dat deze grote buitenlandse investeerders zich aan ons hebben verbonden en zowel bestaande als nieuwe particuliere investeerders in Productpine geloven’, stelt ceo Camiel van Dooren. ‘Naast kapitaal om ons platform uit te bouwen, brengt deze investeringsronde een schat aan kennis en ervaring met zich mee van toonaangevende investeerders, wat ons helpt bij het realiseren van onze missie.’