Twinkle | Digital Commerce

Budbee verdubbelt jaaromzet

2022-02-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Bezorg- en technologiebedrijf Budbee heeft in 2021 zijn omzet weten te verdubbelen ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet kwam uit op 834 miljoen Zweedse Kroon, omgerekend zo’n 80 miljoen euro.

Bovendien gaat 2021 de boeken in als het eerste jaar met een positief bedrijfsresultaat op operationeel niveau voor alle markten. De groei werd volledig organisch bereikt, zo laat Budbee weten in een persbericht. In Zweden groeide het bedrijf zodanig dat het voor het eerst een marktaandeel wist te behalen van tussen de één en vijf procent.

Fredrik Hamilton, oprichter en ceo van Budbee: ‘Onze technologie en duurzame service is inmiddels geliefd bij miljoenen mensen in Zweden, Nederland, Denemarken, België en Finland. Waar we als challenger de markt op kwamen, hebben we in 2021 een uitzonderlijke groei doorgemaakt. Die ontwikkeling onderstreept onze ambities. We kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar 2022.’

Het van oorsprong Zweedse bezorgbedrijf biedt een eigen ontworpen algoritme en app waarmee gebruikers hun pakketje nauwkeurig kunnen volgen. Budbee levert fossielvrije bezorging in Nederland, Zweden, België, Denemarken en Finland. In 2020 startte de onderneming met de uitrol van zogenaamde ‘Budbee Boxen’, waarbij pakketten op elk moment kunnen worden opgehaald en teruggebracht. Inmiddels zijn er zo’n 4000 pakketkleizen van Budbee te vinden in Europa, waarvan 500 in Nederland.