Twinkle | Digital Commerce

Douglas neemt online apotheker Disapo over

2022-02-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Parfumretailer Douglas stapt in de online apotheekmarkt met de overname van webshop Disapo.de. Die laatste is in Duitsland actief, maar is gevestigd in Heerlen.

Met de overname kan Douglas zijn assortiment fors verbreden en het bedrijf boort daarnaast naar eigen zeggen een enorm groeigebied aan. Disapo.de is actief in Duitsland en China, en heeft een distributiecentrum in de buurt van Aken. Het bedrijf zelf is dus gevestigd in Heerlen, net over de grens met Duitsland. Bij het bedrijf werken zo’n 200 mensen.

Het aanbod van Disapo komt hiermee beschikbaar voor klanten van Douglas. Ook komen er in de loop van het jaar meer mogelijkheden om geneesmiddelen op recept aan te schaffen. ‘De markten voor beauty en health versmelten steeds meer en dat zien we duidelijk terug in de wensen van onze klanten’, stelt Tina Müller, ceo van Douglas. ‘We herkenden deze trend al vroeg en hebben ons assortiment continu uitgebreid in de richting van health. Met Disapo gaan we de groeimogelijkheden in de online zorgmarkt systematisch benutten.’

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.