Twinkle | Digital Commerce

Investeringen drukken winst groeiend Coolblue

2022-02-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:54

Coolblue heeft het afgelopen jaar zijn omzet zien toenemen naar 2,34 miljard euro. Een groei van 18 procent. Onder de streep blijft daar 39,2 miljoen euro van over, 21,9 miljoen minder dan het jaar ervoor.

Dat laatste ligt vooral aan investeringen in diensten en uitbreiding in het buitenland. Zo investeerde Coolblue de afgelopen tijd fors in energiedienst Coolblue Energie en de activiteiten in Duitsland. Die resultaten zijn dus wel lager dan vorig jaar, maar het bedrijf laat weten blij te zijn met de in 2021 getoonde ontwikkelingen, die een solide basis zouden vormen voor verdere groei dit jaar.

1 miljard omzet in Duitsland in 2025

Die groei zit vooral in Duitsland, waar Coolblue in 2020 begon met bezorgen. Het afgelopen jaar haalde Coolblue 94 miljoen euro uit de activiteiten in Duitsland. Logischerwijs zet het bedrijf dus dit jaar meer in op uitbreiding in dat land. Zo worden de activiteiten in Noordrijn-Westfalen dit jaar uitgebreid, specifiek de bezorging van orders en de opening van nieuwe winkels. Uiteindelijk mikt Coolblue op een omzet van 1 miljard euro in Duitsland in 2025.

Investeringen

Ook plant het bedrijf voor dit jaar verdere investeringen in ‘het magazijn van de toekomst’. Hoe dat er specifiek uitziet is niet bekend, maar Coolblue wil in ieder geval investeren in het optimaliseren van de verpakkingen en het reduceren van de CO2-uitstoot. Ook komen er meer winkels, naast Duitsland ook in België en Nederland. Vanuit daar wordt de fietsbezorging weer uitgebreid. Dat laatste groeide afgelopen jaar ook fors. Zo werden 1,3 miljoen pakketjes met de fiets bezorgd, tegenover bijna 800.000 in 2020. Coolblue leverde daarnaast 1,26 miljoen bestellingen in een papieren zak een ruime verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.

Ceo Pieter Zwart: ‘Met Coolblue Energie gaan we heel hard verder groeien. We willen honderdduizend klanten in Nederland blij maken door ze te helpen energie te besparen. Ook gaan we ons fiets- en bezorgnetwerk uitbreiden in Nederland, België en Duitsland. En we gaan meer winkels openen, in Groningen, Den Bosch, Essen in Duitsland en minimaal één in België. (…) Kortom: 2021 was mooi en 2022 gaat nog heel veel mooier worden. Daar wil ik onze klanten en alle 7.200 Coolblue’ers heel hard voor bedanken.’