Twinkle | Digital Commerce

Coolblue schrijft weer zwarte cijfers en verdubbelt bezorging in Duitsland

2024-02-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Coolblue heeft vandaag de jaarcijfers van boekjaar 2023 bekendgemaakt. In het afgelopen jaar groeide de omzet van het bedrijf licht, van 2,35 miljard naar 2,41 miljard euro. Echt resultaat wordt onder de streep behaald.

Het brutoresultaat verdubbelde van 43,4 miljoen naar 88,3 miljoen euro. Dat zorgt ervoor dat de runner up van de Twinkle100 na een verlies in 2022 (-6,2 miljoen) weer goed in de zwarte cijfers zit. De winst kwam vorig jaar uit op 26,9 miljoen euro.

Dat geld wordt geïnvesteerd in uitbreiding van het huidige aanbod in Nederland, nieuwe winkels en bezorging in het buitenland. Zo worden er dit jaar acht nieuwe winkels geopend. In België komt er in ieder geval een winkel in de regio Luik. Ook Coolblue Energie breidt uit. Daarin voorziet Coolblue klanten van energieproducten zoals laadpalen en zonnepanelen. ‘Zeer binnenkort’ breidt dat aanbod uit met ‘Slim Laden’, waarbij klanten middels een app de laadpaal op afstand kunnen aansturen. Hiermee wordt de auto ook vanzelf opgeladen, zodra de energieprijzen laag zijn.

Duitse verdubbeling

Maar misschien het meest opvallende is de uitbreiding in Duitsland. Coolblue bezorgt daar sinds 2020. Maar tot nu toe alleen in de regio Noordrijn-Westfalen. Deze week wordt echter een nieuw depot geopend in het Rijn-Maingebied, waardoor Coolblue ook in de regio Frankfurt kan bezorgen. Door de uitbreiding worden 5 miljoen potentiële nieuwe klanten aan het bezorggebied toegevoegd.