Twinkle | Digital Commerce

Instabox neemt Noorse Porterbuddy over

2022-01-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Techbedrijf en pakketbezorger Instabox neemt het Noorse bezorgbedrijf Porterbuddy over. De overname is in lijn met de investeringen die Instabox in de Noorse markt doet.

Daarnaast zal Verdane, de grootaandeelhouder van Porterbuddy, een deel van zijn belang in het bedrijf afstaan en nieuw kapitaal in Instabox investeren. Porterbuddy is, na zijn oprichting in 2017, snel marktleider geworden voor same-day-delivery in Noorwegen. De bezorgdienst biedt snelle, flexibele leveringen en de mogelijkheid om meerdere leveringen van verschillende handelaren tegelijk te ontvangen.

‘We hielden Porterbuddy al een tijdje in de gaten, omdat het een van de meest innovatieve bezorgbedrijven in Scandinavië is. Ze delen onze obsessie voor gebruikerstevredenheid. Ik ben vooral onder de indruk van hun gebruikerswaardering van 4,9 en van hun thuisbezorgingstechnologie, die volgens mij een van de krachtigste in de sector is,’ zegt Alexis Priftis, CEO en oprichter van Instabox.

Instabox zet fors in op groei met de voortdurende uitrol van automatische pakketlockers in bestaande regio’s. Daarnaast breidt de Zweedse pakketbezorger ook uit met andere initiatieven, zoals de overname van Red je Pakketje in Nederland en de onlangs aangekondigde plannen om de Duitse markt te betreden.