Twinkle | Digital Commerce

Orderchamp opent eigen dc in Venlo

2022-01-18
1000562
  • 0:51

Online inkoopplatform Orderchamp heeft een eigen distributiecentrum in Venlo geopend om de Europese markt te bedienen. Aangesloten merken kunnen daarnaast gebruikmaken van een nieuwe fulfilment-dienst.

Het gaat om een pand van 5.000 vierkante meter, dat kan worden uitgebreid tot 20.000 vierkante meter. Volgens het bedrijf zorgt de komst van het dc er dus voor dat een nieuwe fulfilment-dienst kan worden aangeboden, zodat aangesloten merken groenere keuzes kunnen maken voor de verzending. ‘Naast het gebruik van plastic-vrije verpakkingen en het compenseren van de onvermijdelijke CO2-uitstoot, focussen we ook op het combineren van bestellingen wanneer we vanuit ons distributiecentrum vervoeren naar de rest van Europa’, stelt coo Max Verduyn.

Het platform, dat in 2019 werd opgericht en inmiddels meer dan 400.000 producten van 4.500 merken aanbiedt, testte de dienst eind vorig jaar uitvoerig. De uitbreiding is mogelijk nadat Orderchamp het afgelopen jaar 16,5 miljoen aan groeigeld ophaalde. Daarmee wil het bedrijf ook verder groeien in Europa.