Twinkle | Digital Commerce

Flink haalt 750 miljoen dollar op in investeringsronde

2021-12-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Flink heeft in een serie B-ronde 750 miljoen dollar (omgerekend 664 miljoen euro) aan extra financiering binnengehaald. De ronde werd geleid door DoorDash en Mubadala Capital. Met het geld wil Flink zijn positie in Europa uitbouwen.

Flink bereikt nu tot 10 miljoen klanten in meer dan 60 steden via zijn hubs. Het bedrijf bezorgt nog niet in heel Nederland maar is momenteel wel in 22 steden actief. Daar komen binnenkort meer steden bij. Naar eigen zeggen is de flitsbezorger marktleider in Duitsland en Nederland, zowel in cumulatieve app-downloads als actieve gebruikers. Het assortiment, ondersteund door retailers zoals de REWE Group in Duitsland, biedt momenteel tot 2.500 verschillende producten.

Eerder dit jaar werd bekend dat DoorDash wilde investeren in concurrent Gorillas. Die investering, met een gespeculeerde waarde van 400 miljoen dollar, ging uiteindelijk niet door omdat de twee partijen het niet eens waren over de uitbreidingsplannen. DoorDash wilde dat Gorillas zich meer zou richten op Europa en de uitbreiding naar de Verenigde Staten zou uitstellen. Uiteindelijk stapte Delivery Hero in de plaats van DoorDash in Gorillas. In november dit jaar werd bekend gemaakt dat DoorDash zelf ook van start gaat in Duitsland.

Flink werd in december 2020 opgericht door Oliver Merkel, Julian Dames en Christoph Cordes. De eerste hub werd geopend in februari 2021. Met deze nieuwe investeringsronde wordt Flink nu gewaardeerd op 2,1 miljard dollar.