Twinkle | Digital Commerce

LEDdirect maakt doorstart door overname

2021-12-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

De webwinkels van LEDdirect maken een doorstart. Het bedrijf uit Nijmegen werd in november dit jaar failliet verklaard, maar kon door een overname door Leli Group Holding B.V. zijn activiteiten voortzetten.

Door de investering van Leli Group Holding B.V. hebben de winkels van LEDdirect gewoon kunnen doordraaien, vertelt oprichter Jonno den Engelsman. ‘De leveringen en retouren zijn tot op de dag van vandaag gewoon verricht, alsook de verwerking van de garantiegevallen.' Klanten hebben daardoor niets van het faillissement gemerkt, aldus Den Engelsman. 'De geldende garantie op producten blijft in stand; ook voor orders die vóór de overname zijn geplaatst.’

Naar eigen zeggen is het bedrijf – dat meer dan tien jaar bestaat - één van de grootste spelers op het gebied van ledverlichting in Nederland en België. Dit jaar won het bedrijf nog een Shopping Award in de categorie Electronica. Met de investering van Leli Group Holding B.V. kan het bedrijf de uitrol in andere Europese landen voortzetten. Doel is dat LEDdirect zich zelfstandig kan blijven ontwikkelen als sterk merk binnen Europa. Zo meldt Den Engelsman dat in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk al stappen zijn gezet om de marktpositie te verstevigen.

[Foto: LEDdirect.nl]