Twinkle | Digital Commerce

‘JD.com’s Ochama ook online’

2021-11-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Ochama, de retailformule waarmee JD.com de Nederlandse markt wilt betreden, krijgt ook een webshop. Het zou gaan om een online supermarkt, waar ook ruimte is voor non-food producten.

Dat meldt Distrifood. Diezelfde vaktitel maakte enkele weken geleden bekend dat JD.com – waarvan men al langer vermoedt dat het naar Nederland uit wil breiden – in Leiden een eerste vestiging van Ochama gaat openen. Daar komt nu dus ook een webshop bij. Dat is logisch, aangezien het bedrijf toch bekend staat als e-commercereus.

JD.com heeft inmiddels een testwebshop gelanceerd van Ochama, dat zichzelf presenteert als ‘een one-stop-shop voor categorie A-merk producten voor waanzinnig lage prijzen, aangeboden bij een afhaalpunt bij jou in de buurt of met levering dezelfde dag.’ Daaruit kun je concluderen dat Ochama de online klant wil overtuigen met supersnelle levering en een netwerk aan afhaalpunten. Ervan uitgaande dat de tekst op de testshop definitief is. Voor afhalen zou Ochama vier ‘high tech’ afhaallocaties willen openen. Waar die precies komen is niet bekend, maar de vestiging in Leiden zou één van de vier locaties zijn.

Ochama zou verder met een abonnementsmodel op de proppen komen. Waarbij leden exclusieve coupons ontvangen en 10 procent korting krijgen.

Ook vestiging in Diemen

Inmiddels is ook bevestigd dat Ochama een vestiging in winkelcentrum Diemerplein in Diemen gaat openen. Naast Leiden zou dat om de tweede van de vier vestigingen gaan, meldt Diemerkrant.