Twinkle | Digital Commerce

Ochama en Blokker schalen samenwerking op

2023-02-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Blokker en retailformule Ochama breiden de huidige samenwerking uit. De twee partijen deden eerder een proef, waarbij in vier Blokker-filialen bestellingen van Ochama kunnen worden opgehaald. Dat wordt nu uitbreid naar ruim vijftig filialen.

Sinds mei 2022 kunnen klanten bij Blokker hun online bestellingen van Ochama ophalen. De retailformule van JD.com kiest ervoor om een netwerk aan afhaalpunten te creëren. Eerder werd al bekend dat meerdere van de eigen afhaalpunten de deuren moesten sluiten.

Die samenwerking is volgens de partijen succesvol. Ceo Jeanine Holscher van Blokker gaat ervan uit dat de komende tijd nog meer filialen worden toegevoegd. ‘We zien dat mensen nog steeds graag naar winkels gaa, maar ook vaak online shoppen. Daar springen wij op in door meer en meer online orders via de winkel te verwerken’, stelt Holscher. ‘Met de Ochama afhaalpunten maken we onze winkels nog relevanter en profiteren we van de extra bezoekers die dit met zich meebrengt.’

Ook Pass Lei, na het vertrek van enkele kopstukken verantwoordelijk voor Ochama, is ‘vereerd’ met de samenwerking met Blokker en de uitbreiding daarvan. ‘Door de samenwerking kunnen klanten de spullen krijgen die ze nodig hebben, wanneer ze deze het meest nodig hebben en met een probleemloze winkelervaring.’ De ophaalpunten bevinden zich in stadscentra en winkelstraten. Bevoorrading vindt rechtstreeks plaats vanuit het distributiecentrum van Ochama in Berkel en Rodenrijs.