Twinkle | Digital Commerce

Pakket sturen met DHL Express wordt duurder

2021-09-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

DHL Express verhoogt per 1 januari 2022 zijn prijzen voor het bezorgen van pakketten. De prijsstijging bedraagt gemiddeld 4,9 procent. Volgens de bezorger is de prijsverhoging nodig vanwege gestegen kosten en om verder te kunnen groeien.

Naast de prijsstijging voor gewone pakketten, gaat ook de extra toeslag voor oversize piece omhoog naar 60 euro per item. Deze toeslag is van toepassing op pakketten of pallets met een afmeting groter dan 120 cm of een gewicht hoger dan 70 kg.

Volgens DHL is de prijsstijging nodig om de continuïteit van het netwerk te waarborgen en het serviceniveau te handhaven. Het bedrijf wil de capaciteit van zijn hubs en gateways vergroten, aangezien de vraag van klanten naar snelle grensoverschrijdende verzending door blijft groeien. In Nieuw Vennep wordt er gebouwd aan een Service Center ter versterking van de regio Amsterdam en in Eindhoven start de bouw van een internationale draaischijf voor transport per vrachtwagen.

DHL Express past zijn prijzen jaarlijks aan, rekening houdend met de inflatie, valuta-dynamiek en andere stijgende kosten. Prijsaanpassingen variëren van land tot land, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, en zijn van toepassing op alle klanten waar contracten dit toestaan.

[Beeld: DHL Express introduceert een nieuwe cargofiets]