Twinkle | Digital Commerce

De Buren en DHL breiden samenwerking uit

2022-02-07
1000562
  • 0:54

Bezorger DHL en aanbieder van onbemande pakketpunten De Buren hebben de bestaande samenwerking uitgebreid. Naast DHL Parcel worden nu ook pakketten van DHL Express bezorgd, verstuurd en geretourneerd via de pakketwanden van het bedrijf.

DHL Parcel maakte al langer gebruik van het netwerk, nu komt daar dus DHL Express bij. Hierdoor hebben consumenten een alternatief waarbij het pakket direct bij de eerste keer afgeleverd kan worden. Ook retourneren of verzenden van pakketten is mogelijk via de wanden.

De Buren startte in 2011 met het ontwikkelen van automatische pakketwanden in een open netwerk, dankzij groeigeld schaalt het bedrijf momenteel het netwerk van die pakketpunten in Nederland op. Uiteindelijk komen er 3.000 te staan. ‘We zijn er trots op dat, naast DHL Parcel, nu ook DHL Express geïntegreerd is met ons open netwerk’, stelt directeur Robin Dragstra van De Buren. ‘Dankzij ons open netwerk kunnen zowel consumenten, lokale ondernemers als meerdere pakketdiensten bezorgen, versturen en retourneren middels dezelfde pakketwand.’