Twinkle | Digital Commerce

Test jouw website op digitale toegankelijkheid

2021-07-29
1120630
  • [nieuws]
  • 1:05

Miljoenen Nederlanders kunnen niet vanzelfsprekend gebruikmaken van websites of webshops. Bijvoorbeeld omdat ze slechtziend, blind of kleurenblind zijn. Moeite hebben met lezen of omdat ze geen muis kunnen bedienen. Slechthorende of dove mensen hebben vaak problemen met video’s. Voor deze mensen is het belangrijk dat de tekst en afbeeldingen worden herkend door screenreaders, er voldoende contrast is tussen kleuren, het lettertype groot genoeg is, video’s ondertiteld zijn en de website bijvoorbeeld ook te bedienen is met enkel een toetsenbord. Maar hoe weet jij of jouw website aan al deze punten voldoet?

Thuiswinkel.org heeft samen met MKB-Nederland en Accessibility twee jaar geleden een zelfscan ontwikkeld, waarmee je eenvoudig test hoe je website scoort op digitale toegankelijkheid. Deze scan is nu helemaal in een nieuw jasje gestoken met meer meetpunten en uitgebreider advies!

Digitale toegankelijkheid leidt tot hogere conversie

Uit onderzoek blijkt dat een betere toegankelijkheid de algehele kwaliteit van websites vergroot. Een toegankelijke website scoort hoger in Google-zoekresultaten en is sneller. Daarom profi teren ook reguliere internetgebruikers van een toegankelijke website of webwinkel. In veel gevallen leidt dit voor de ondernemer tot meer conversie.

Doe de gratis test!

De zelfscan controleert jouw website op de leesbaarheid, leesniveau, alternatieve tekst en kwaliteit van de code en geeft jouw praktische tips om meteen aan de slag te kunnen. Wil je snel inzicht krijgen in hoe goed je eigen website scoort? Doe de test op www.ismijnsitetoegankelijk.nl!