Twinkle | Digital Commerce

Jumbo opent nieuwe distributielocatie voor Limburg

2021-07-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:37

Jumbo Supermarkten heeft een nieuwe thuisbezorg-hub geopend in Maastricht. Vanuit deze nieuwe distributielocatie worden online bestelde boodschappen direct thuis bezorgd bij klanten in Limburg.

De online bestellingen op Jumbo.com en de Jumbo app worden via het e-fulfillmentcenter in Den Bosch voortaan geleverd bij de nieuwe hub in Maastricht. De boodschappen vinden vervolgens vanuit daar hun weg naar de klant. Tot voor kort gebeurde dat via de winkels. Klanten in Limburg kunnen daardoor nu ook kiezen uit meer en kortere bezorgmomenten.

Toenemende vraag naar online boodschappen

'De nieuwe thuisbezorg-hub in Maastricht is een antwoord op de toenemende vraag naar online boodschappen doen. Steeds meer klanten, zowel particulier als zakelijk, ontdekken de voordelen van bezorging', vertelt Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. 'Om de boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, opent Jumbo na Maastricht nog meer kleinere bezorglocaties voor haar online bestellingen. Met een centrale thuisbezorg-hub is de capaciteit nog beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Ook worden hierdoor minder kilometers gemaakt dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op onze CO2-uitstoot. Uiteraard kunnen online klanten van Jumbo bij het bezorgen dezelfde goede service verwachten als die zij ontvangen vanuit de winkels.'

De nieuwe distributielocatie wordt vanaf maandag ingezet in het bezorggebied van Maastricht, Geleen, Stein, Oirsbeek, Meerssen en Urmond.  De komende weken komen daar plaatsen als Sittard, Born, Heerlen, Nuth, Landgraaf, Kerkrade, Eygelshoven, Cadier en Keer, Echt, Roermond, Heel, Heythuysen, Nederweert en Weert  bij. Eind 2021 zullen zo’n 40 bezorgbussen direct naar alle klanten in heel Limburg rijden om hun online bestelde boodschappen te bezorgen.

Vergroten van bezorgcapaciteit

Om te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar thuisbezorging, staat het vergroten van de online bezorgcapaciteit door verdere uitbreiding met hubs hoog op de agenda. Jumbo heeft momenteel locaties in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch, Middelburg, Utrecht, Breda, Heerhugowaard, Bemmel, Hengelo en Groningen. Begin 2021 werd een nieuw e-fulfilmentcenter geopend in Bleiswijk dat tevens functioneert als hub. Vorige maand werd nog een hub in Deventer toegevoegd.