Twinkle | Digital Commerce

HelloFresh neemt Australische Youfoodz over

2021-07-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

HelloFresh wil zijn activiteiten uitbreiden met de overname van de Australische aanbieder van kant-en-klaarmaaltijden Youfoodz.

Het overnamebedrag ligt op zo’n 125 miljoen Australische dollar, omgerekend zo’n 79 miljoen euro. Het management van Youfoodz ondersteunt de overname. Vorig jaar november nam HelloFresh nog het Amerikaanse Factor75 over, dat net als Youfoodz gespecialiseerd is in kant-en-klaarmaaltijden.

In een persbericht laat Tom Rutledge, ceo van HelloFresh Australië en Nieuw Zeeland weten: ‘We zijn erg enthousiast om Youfoodz en zijn ceo Lance Giles te verwelkomen in onze groep. We zijn onder de indruk van Youfoodz' sterke product- en productiecapaciteiten en kijken er naar uit om samen Australiërs te verblijden met heerlijke, gezonde en gemakkelijke maaltijden. Met de overname kunnen we meer maaltijdopties bieden en meer mensen bedienen.’

HelloFresh zag zijn omzet vorig jaar verdubbelen ten opzichte van 2019 naar 3,75 miljard euro. In het eerste kwartaal van 2021 zette de maaltijdboxleverancier een resultaat neer van 1,44 miljard euro, bijna net zo veel als de jaaromzet in het gehele boekjaar 2019. Vanwege de groei verhoogde HelloFresh eerder dit jaar al de prognose voor de jaarcijfers. De omzet komt naar verwachting 35 tot 45 procent hoger uit dan vorig jaar. Eerder ging het bedrijf nog uit van een groei van 20 tot 25 procent.