Twinkle | Digital Commerce

Coolblue opent eerste Duitse winkel in Düsseldorf

2021-07-12
1000562
  • 1:11

Coolblue opent dit jaar nog zijn eerste fysieke winkel in Duitsland, in Düsseldorf. Daarnaast opent de nr. 2 van de Twinkle100 ook nog vijf winkels in België en Nederland.

Een jaar geleden ging Coolblue de grens over naar Duitsland met zijn eigen infrastructuur. Inmiddels heeft de online retailer in Noordrijn-Westfalen zijn eigen bezorgnetwerk, installatiedienst en fietsnetwerk uitgebouwd. Met de opening van een fysieke winkel zet het bedrijf zijn opmars in Duitsland voort.

Coolblue blijft de omnichannel formule uitbouwen en komt ook in Nederland en België met nog vijf winkels. Vorige maand werd in Almere een winkel geopend en de komende maanden volgen er meer winkels, in onder andere Rotterdam Alexandrium, Kortrijk (België) en Nijmegen. Directeur Pieter Zwart zegt hierover: ‘De komende tijd openen we nagenoeg iedere maand wel één Coolblue-winkel. Dit doen we natuurlijk voor onze klanten. Zij hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het graag nog even ervaren. Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je eerst even horen hoe die écht klinkt. Binnenkort is dit mogelijk in zo’n 20 grote steden in Nederland, België én Duitsland.’

De winkel in Düsseldorf krijgt een oppervlakte van 2.600 vierkante meter, waar klanten meer dan 1.000 producten zelf kunnen proberen, langskomen voor advies, reparaties en het ophalen van online bestellingen.