Twinkle | Digital Commerce

Red je Pakketje verhuist naar nieuw distributiecentrum

2021-06-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Pakketbezorger Red je Pakketje verhuist naar een nieuw distributiecentrum in Amsterdam. De nieuwe locatie is volledig elektrisch en schaalbaar voor toekomstige groei.

Red je Pakketje neemt het nieuwe distributiecentrum per 1 juli in gebruik. Het bedrijf heeft de ambitie om dit jaar 300 procent te groeien. Daarvoor zijn zowel nieuwe locaties als grotere distributiecentra van belang. Dit pand is ongeveer 4.750 m2 en biedt ruimte voor 400 banen. Naar verwachting rijden de elektrische bezorgbusjes van Red je Pakketje in het eerste jaar vanuit hier ruim 1 miljoen kilometer, daarna lopen de elektrische kilometers nog verder op.

CTO Arjan van den Bos: ‘Nieuwe technologieën spelen een belangrijke rol in de uitbreiding van ons elektrisch netwerk. Zo hebben we de afgelopen maanden veel geleerd van onze onlangs geopende locatie in Arnhem, denk aan slim opladen en de maximale routelengtes die wij kunnen plannen. En denk bijvoorbeeld ook aan specifieke rijtrainingen voor chauffeurs. De komende maanden gaan we op basis van computersimulaties nog meer distributiecentra openen.’

De groei van Red je Pakketje versnelt dit jaar door de overname door het Zweedse Instabox, een techbedrijf dat actief is in de pakketbezorging. Dat bedrijf liet bij de overname weten dat ze in de komende twee jaar tot 3000 pakketkluizen wil plaatsen in Nederland.