Twinkle | Digital Commerce

Picnic: ‘Na test in Frankrijk stad voor stad uitbreiden’

2021-05-19
1000562
  • [nieuws]
  • 0:60

Picnic heeft officieel aangekondigd naar Frankrijk uit te breiden. Het was al even bekend dat de online super een test uitvoerde onder de naam ‘TocToc’ in de Noord-Franse stad Valenciennes.

Tijdens die proef moesten geïnteresseerden zich via een formulier op de site aanmelden. De online super laat weten dat na de proef alle inwoners van de Franse stad zich kunnen opgeven via de bestelapp. Deze worden vervolgens gefaseerd toegelaten.

Het bedrijf is in de Franse stad begonnen met tien bezorgwagentjes en twintig runners. Aan het einde van dit jaar wordt dat uitgebreid naar dertig elektrische wagentjes en ongeveer vijftig runners. Net als in Duitsland en Nederland wordt het bezorggebied in Frankrijk stad voor stad uitgebreid. Medeoprichter Michiel Muller: ‘We hebben de start in Frankrijk twee jaar lang voorbereid. Valenciennes is een typische Picnic-stad: er wonen veel gezinnen die graag tijd besparen door hun boodschappen thuis te laten bezorgen.’

De boodschappen worden bezorgd vanuit de hub in de Franse gemeente Anzin. Picnic behaalde vorig jaar naar eigen zeggen een omzet van 500 miljoen euro in 2020. Dit jaar moet dat worden verdubbeld.