Twinkle | Digital Commerce

Logistieke uitbreiding voor online divisie Carrefour België

2021-05-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Carrefour België heeft een nieuwe dc in gebruik genomen voor de verwerking van online bestellingen. Het bedrijf wil een veelvoud van het huidige aantal online orders kunnen verwerken.

Nu worden in het dc nog zo’n 5.000 bestellingen op weekbasis verwerkt. Maar het bedrijf hoopt dat aantal binnen anderhalf jaar op dagbasis te kunnen halen, schrijft Gondola. Het pand heeft een oppervlakte van 8.350 vierkante meter en is gevestigd in Willebroek, tussen Antwerpen en Brussel.

Het is de bedoeling dat op termijn alle Carrefour-winkels die click and collect aanbieden door het dc worden beleverd. Daarnaast zal het voor thuisleveringen geheel België bedienen. Jan Pollier, digital & e-commerce director: ‘Met dit nieuwe distributiecentrum wil Carrefour België een volgende stap zetten in zijn aanbod van online shopping. Het hoofddoel is meer klanten te bedienen, beter en sneller.’

De uitbreiding is nodig, omdat de supermarkt online hard groeit. De coronacrisis heeft de online nog een extra zet gegeven. Zo zijn de orders in 2020 verdrievoudigd ten opzichte van 2019.