Twinkle | Digital Commerce

FonQ doorbreekt omzetgrens van 100 miljoen euro

2021-05-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

Woonwebwinkel fonQ zag de omzet in het afgelopen boekjaar stijgen naar 103 miljoen euro. Het is voor het eerst dat het bedrijf een omzet van boven de 100 miljoen euro behaalt.

De nummer 35 van de Twinkle100 zag vooral een groei in de eerste maanden van het boekjaar, toen de coronacrisis ervoor zorgde dat veel meer consumenten online gingen kopen. Als gevolg daarvan steeg het verkeer in die maanden met meer dan 70 procent. Het is niet bekend met hoeveel procent de omzet is toegenomen.

Richting de zomer normaliseerde de cijfers wel weer, benadrukt ceo Jeremiah Albinus: ‘De stijging in vraag was een behoorlijke operationele uitdaging. Collega’s van verschillende afdelingen hebben in het magazijn geholpen om de pakketjes op tijd bij de klanten te krijgen. We hebben het afgelopen jaar producten en partners aan ons platform toegevoegd, waardoor onze collectie inmiddels bestaat uit meer dan 140.000 producten van 600 verschillende verkooppartners.’

Het bedrijf laat verder weten dat het zich de komende tijd meer wil richten op het uitbreiden van productpagina’s, door bijvoorbeeld meer aandacht te geven aan foto’s en reviews van klanten. Daarnaast is er een nieuwe tool aan het platform toegevoegd waarmee klanten een moodboard kunnen maken door verschillende producten in een woonkamer te plaatsen. Tot slot is fonQ van plan om aankomend jaar te investeren in het efficiënter versturen van grote pakketten.

In het meinummer van Twinkle Magazine, dat eind deze maand verschijnt, lees je een uitgebreid interview met ceo Jeremiah Albinus van fonQ.