Twinkle | Digital Commerce

Flitsbezorger Getir van start in Nederland

2021-05-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:24

Er is een nieuwe flitsbezorger op de markt in Nederland. Dit weekend opende Getir haar distributiecentra in en rond het centrum van Amsterdam.

Getir begon in 2015 en is naar eigen zeggen ’s werelds eerste flitsbezorger van boodschappen. Bij een series-C investeringsronde afgelopen maart werd het techbedrijf gewaardeerd op 2,6 miljard dollar, waardoor het nu het hoogst genoteerde internetbedrijf is in thuisland Turkije. Eerder dit jaar kondigde Getir aan van start te gaan op de Europese markt. Na Londen is Amsterdam de eerste stop. In de komende weken opent Getir ook in Parijs en Berlijn. Een uitbreiding naar de Verenigde Staten wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.

We zijn hier om waarde toe te voegen aan dit segment in Nederland en de sector volwassen te maken - Nazim Salur

De keuze viel op Amsterdam vanwege haar rol als tech hub in Europa, zo laat Nazim Salur, founder van Getir weten. ‘Nederlanders zijn voorlopers, en staan ervoor open om dingen op innovatieve wijze te doen.’

Na recente berichtgeving over flitsconcurrent Gorillas, waarbij koeriers in de media klaagden over slechte arbeidsvoorwaarden en omwonenden van de distributiecentra over overlast die de koeriers meebrengen, kiest Getir ervoor om dit direct aan te pakken. Zo meldt het bedrijf ‘arbeidsvoorwaarden die toonaangevend zijn in de sector’ te hebben en dat ‘uitstekende relaties in de buurten waar het zich vestigt prioriteit hebben’. Salur: ‘We zijn hier om waarde toe te voegen aan dit segment in Nederland en de sector volwassen te maken.’

Getir levert ruim 1.000 alledaagse supermarktproducten binnen enkele minuten; 7 dagen per week, dag en nacht. Het assortiment wordt komende dagen en weken uitgebreid, afgestemd op basis van het zoek- en bestelgedrag van de Nederlandse consument.