Twinkle | Digital Commerce

Dobbi naar België

2021-05-31
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Online was- en stomerijdienst Dobbi gaat de landsgrens over. Het bedrijf breidt zijn diensten uit naar in eerste instantie Antwerpen. Later is heel België aan de beurt.

Dobbi werd in 2018 opgericht en is inmiddels in heel Nederland actief, middels servicepunten van PostNL en samenwerkingen met verschillende retailers. Met eenzelfde aanpak wil het bedrijf uiteindelijk ook in heel België actief zijn. In eerste instantie wordt Dobbi in België gelanceerd in samenwerking met enkele zakelijke klanten. Ook wordt weer samengewerkt met PostNL, stelt oprichter Ruben van Pelt aan Twinkle: ‘We zijn samen met PostNL bezig om te kijken of we de Belgische pakketpunten kunnen voorzien van onze service. Het zou dan ook in België gaan om supermarkten en gemakswinkels.’ In de loop van het jaar wordt ook de ‘aan huis service’ gelanceerd.

Volgens het bedrijf is de textielindustrie de op één na grootste vervuiler ter wereld. De online stomerij heeft zich dan ook als doel gesteld de transitie naar een circulaire industrie te faciliteren. Door naast het reinigen van kleding ook gebruikt textiel te collecteren, sorteren en terug in de keten te brengen.