Twinkle | Digital Commerce

VidaXL bouwt opnieuw groot dc in Venlo

2021-03-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Online warenhuis vidaXL wil eind 2021 een nieuwe fulfilmentcenter in Venlo openen. De totale vloeroppervlakte van het pand – inclusief kantoorruimte – bedraag 141.000 vierkante meter.

Het wordt het grootste dc in Venlo van vidaXL, dat al over twee dc’s beschikt nabij de Limburgse stad, respectievelijk van 80.000 en 100.000 vierkante meter groot.

VidaXL stelt vanwege de pandemie zijn assortiment uit te breiden en meer producten op voorraad te willen houden en levertijden te verkorten. Het bedrijf breidt zijn assortiment uit in populaire categorieën, zoals huis- & tuinproducten. Het pand wordt voorzien van een brug die twee fulfilmentcenters met elkaar verbindt, pakketten kunnen middels een lopende band tussen de twee panden worden vervoerd.

Naast het gebouw in Nederland wil vidaXL ook een fulfilmentcenter in Polen openen. Deze komt te staan in Wrzesnia, is 138.000 vierkante meter groot, en wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd. Met dat dc wil de nummer 41 van de Twinkle100 zijn levertijden in Centraal- en Oost-Europa verkorten. Daarnaast worden bestaande dc’s in de VS en Australië uitgebreid. Kijo Oudshoorn, CCO van vidaXL: ‘Deze nieuwe fulfilmentcenters zijn een belangrijke stap in ons groeitraject. In het afgelopen jaar hebben we uitgebreid gezocht naar geschikte locaties en we zijn verheugd om dit jaar met de bouw te beginnen.’