Twinkle | Digital Commerce

1 miljard groeigeld voor Klarna

2021-03-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Betaaldienst Klarna heeft in een investeringsronde maar liefst 1 miljard dollar opgehaald. Met het geld wil de Zweedse fintech zijn internationale uitbreiding versnellen en retailgroei versterken.

Het is niet voor het eerst dat Klarna een aanzienlijk bedrag ophaalt. In 2019 werd nog 460 miljoen dollar geïnvesteerd in het bedrijf, dat na die investering naar eigen zeggen de grootste fintech van Europa werd. Nu ligt die investering dus nog een stuk hoger en stelt het bedrijf de op één na hoogst gewaardeerde private fintech ter wereld te zijn, met een waardering van 31 miljard dollar.

Klarna wil 1 procent van het groeigeld investeren in een initiatief dat zich richt op ‘belangrijke duurzaamheidsuitdagingen’. Deze wordt op 22 april gelanceerd, dan is het World Earth Day.

Eerder maakte Klarna bekend dat het vorig jaar voor zo’n 53 miljard dollar heeft verwerkt bij webwinkels. Een groei van 46 procent.

Vorig jaar kwam naar buiten dat Ant Financial Services, de financiële tak van Alibaba, zich als aandeelhouder had aangesloten bij de Zweedse betaaldienst. Volgens Reuters zou het gaan om een aandeel minder dan 1 procent.