Twinkle | Digital Commerce

Bol.com stopt met particuliere verkoop

2021-03-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Particulieren kunnen vanaf begin mei geen tweedehands boeken, muziek en films meer op bol.com aanbieden via een particulier verkoopaccount. Het platform wil zich meer richten op zakelijke verkopers.

Sinds 2007 konden consumenten die boeken, films of muziek overhadden, deze via een particulier account op bol.com verkopen. Maar omdat de verkoop via derden op het platform dermate toeneemt, is besloten om de stekker te trekken uit de particuliere verkoop. ‘Zakelijke en particuliere verkopers verlangen andere functionaliteiten die niet meer passen in hetzelfde verkoopaccount’, laat het bedrijf weten. ‘Omdat deze diensten te veel van elkaar verschillen en zakelijk verkopen de focus heeft, is de keuze gemaakt om alleen nog te richten op de ontwikkeling van zakelijke verkoopmogelijkheden.’

Wel blijft het mogelijk om tweedehands boeken, muziek en films via een zakelijk verkoopaccount te verkopen. Het aanbod wordt op 3 mei offline gehaald. Nog bestaande particuliere verkoopaccounts blijven tot 1 juli geopend vanwege de afhandeling van retouren en uitbetalingen.