Twinkle | Digital Commerce

Klarna ‘grootste fintech van Europa’ na investering van half miljard

2019-08-07
1000562
  • 0:52

Achteraf betaaldienst Klarna uit Zweden is na een investering van 460 miljoen dollar naar eigen zeggen de grootste fintech van Europa geworden.

Door de investering is het bedrijf nu 5,5 miljard dollar waard. Daarmee is het bedrijf ook een van de grootste private fintech-bedrijven wereldwijd. In april haalde Klarna ook al groeigeld op.

Met het geld, afkomstig van een groep nieuwe investeerders, wil het bedrijf voornamelijk in de VS groeien. Jaarlijks komen er daar zo’n zes miljoen nieuwe klanten bij. Inmiddels bedient het bedrijf zo’n 60 miljoen klanten, 130.000 merchants en verwerkt het dagelijks 1 miljoen transactie. ‘We hebben nu de macht om een rol te spelen in de verbetering van de industrie ten behoeven van de consument, wereldwijd en in het bijzonder de VS’, aldus ceo Sebastian Siemiatkowski van Klarna.

Eerder dit jaar sloot Klarna al een samenwerking met Alipay en Adyen. Hierdoor is de betaaloplossing van het bedrijf beschikbaar op Alibaba’s marktplaats AliExpress, via Alipay en Adyen.