Twinkle | Digital Commerce

‘Picnic zet zinnen op Frankrijk’

2021-01-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Online super Picnic onderzoekt een uitbreiding naar Frankrijk. Het bedrijf is op zoek naar verschillende Franstalige medewerkers.

Dat meldt het FD. De nummer 13 van de Twinkle100 is momenteel onder meer op zoek naar een Franstalige jurist en recruiter, zo leert de vacaturepagina op de website. Tegen de zakenkrant stelt topman Michiel Muller dat Frankrijk een interessante markt is. ‘Er is wel wat op het gebied van online boodschappen, maar dat is ophalen bij de supermarkt en geen thuisbezorging.’ Of en wanneer Picnic daadwerkelijk naar Frankrijk gaat, laat hij nog in het midden.

Oriënteren

Toch komt de oriëntatie op Frankrijk niet helemaal uit de lucht vallen. Enkele maanden geleden liet medeoprichter Joris Beckers nog weten ook naar andere markten dan Nederland en Duitsland - waar Picnic momenteel actief is - te kijken. ‘We zouden niet weten waarom het in Engeland, Frankrijk, Spanje of Polen anders zou werken’, stelde hij wederom tegen het FD.

Picnic is sinds 2015 actief in Nederland en breidde begin 2018 uit naar Duitsland. Daar kondigde het vorige week nog de uitbreiding naar Oberhausen aan. In totaal heeft Picnic naar eigen zeggen meer dan 160.000 Duitse klanten en levert het in zo’n veertig steden.