Twinkle | Digital Commerce

Focus op e-commerce voor PostNL

2020-12-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:50

PostNL doet zijn dochterbedrijf Cendris van de hand. Klantcontactspecialist Yource neemt de ruim 3.000 medewerkers tellende klantenserviceonderneming over van de post- en pakketbezorger.

‘Door ons verder op onze kernactiviteiten te richten ondersteunen we de transformatie van PostNL als de favoriete logistieke dienstverlener voor post en e-commerce in de Benelux’, licht Pim Berendsen, cfo bij het postbedrijf, de keuze toe. Dankzij de overname door Yource kan Cendris volgens hem de eigen groeiambitie realiseren. Maar: ‘De relatie met PostNL verandert maar blijft’, benadrukt Berendsen.

Schaalgrootte

Yource-ceo Robin Jansen is op zijn beurt blij met de nieuwe klantcontactaanwinst. ‘De overname van Cendris is de volgende stap in het realiseren van schaalgrootte en hiermee versterken we onze mogelijkheden tot verdere groei en technologische ontwikkeling.’

De transactie, waarvan geen financiële details bekend worden gemaakt, wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 afgerond. Na de afronding zal Cendris in de loop van volgend jaar verder gaan onder de naam Yource.