Twinkle | Digital Commerce

Walmart opent pop-up eDC’s

2020-11-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Om aan de vraag naar online bestellingen te voldoen, gaat Walmart gedurende vakantieperiodes in de Verenigde Staten zogenoemde pop-up e-commerce distributiecentra (eDC’s) openen.

‘Door gebruik te maken van nieuwe en bestaande technologie, en door een deel van ons huidige vastgoed anders te gebruiken, vergroten we onze mogelijkheden voor e-commerce uitvoering terwijl we ons voorbereiden op de feestdagen’, zegt Greg Smith, executive vice president Supply Chain bij Walmart, in een blog op de website van het Amerikaanse retailbedrijf. ‘De flexibiliteit om een eDC te laten verschijnen wanneer ons supply chain-netwerk een piek in de vraag ervaart, stelt ons in staat om voor onze klanten te leveren wanneer ze ons het meest nodig hebben, terwijl we tegelijkertijd consequent de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen volgen die we al maanden hebben genomen’, doelt hij op het inspelen van de coronamaatregelen in het land.

Walmart verwacht tot een derde van zijn online vakantiebestellingen te verzenden via deze pop-up e-commerce distributiecentra.