Twinkle | Digital Commerce

Miljoeneninvestering voor Pieter Pot

2020-11-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:26

De verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot heeft in een investeringsronde 2,7 miljoen euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt om op te schalen.

Drie partijen zitten achter de investering: Shift Invest, Future Food Fund en InnovationQuarter. Het geld wordt gebruikt om op te schalen, vertelt medeoprichter Jouri Schoemaker: ‘We hebben enorme wachtlijsten en bedienen nu zo’n 2.000 tot 3.000 klanten. We gaan een hoop potten inkopen en we ontwikkelen een nieuwe website die gebruiksvriendelijker is.’ Op de wachtlijst staan momenteel zo’n 30.000 mensen.

Eigen pot

Ook werkt het bedrijf achter de schermen aan een eigen pot. ‘We gebruiken nu standaard glazen weckpotten met een sticker erop. Onze eigen pot wordt gebruiksvriendelijker, lichter en neemt minder ruimte in. We zijn al even bezig met het ontwerpproces van de potten, nu kunnen we door met de technische ontwikkeling en productie’, aldus Schoemaker.

A-merken

Ook A-merken zijn geïnteresseerd in het model van Pieter Pot. De eerste grote merken die ook in de potten van Pieter Pot aangeboden gaan worden zijn Haribo, Heinz en Ecover. Hun producten zullen binnen afzienbare tijd worden verkocht in nieuwe, speciaal door Pieter Pot ontworpen potten.

Opschalen

Janneke Bik, Peter Arensman en Tijl Hoefnagels laten namens de investeerders weten: ‘Het is indrukwekkend wat het Pieter Pot-team heeft weten neer te zetten in een relatief korte tijd. Met deze investering kunnen ze de operatie opschalen, de tienduizenden wachtenden bedienen en hun eigen circulaire verpakking ontwikkelen. Elke Nederlander gebruikt gemiddeld zo'n 25 kilo plastic per jaar. Pieter Pot’s oplossing kan een belangrijke bijdrage leveren dit terug te dringen en circulaire boodschappen de standaard te maken.’

Meer weten over Pieter Pot? In de nieuwste editie van Twinkle, die op 17 november uitkomt, staat een uitgebreid interview met medeoprichter Jouri Schoemaker. Bekijk hier de opties voor een abonnement.