Twinkle | Digital Commerce

CBL wil uitstel drankverbod voor online supers

2020-10-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Het verbod op de verkoop van alcohol na 20.00 uur zet online supermarkten in een lastige positie. Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) roept daarom op tot een week overgangstermijn voor de nieuwe maatregel.

Na 20.00 uur mag er namelijk ook geen alcohol meer thuisbezorgd worden. ‘Het is technisch complex om dat goed te regelen, supermarkten hebben tijd nodig om hun bestelsystemen aan te passen’, aldus CBL in een statement. ‘Een klant die de komende week ’s avonds boodschappen bezorgd krijgt, heeft deze immers al besteld voordat sprake was van een verkoopverbod. Deze klanten kunnen er niet meer voor kiezen om de boodschappen eerder te laten bezorgen, omdat de bezorgtijden al zijn volgeboekt voor de komende periode.’ Consumenten hebben daarnaast nog geen tijd gehad om rekening te houden met de nieuwe maatregel.

Hoewel het dus voor online supermarkten een logistieke puzzel is, heeft Picnic de nieuwe maatregel doorgevoerd, zo vertelt medeoprichter Michiel Muller aan Nu.nl. ‘Onze klanten zijn gezinnen die dagen van tevoren beslissen wat ze willen eten en drinken en dan een fles wijn bestellen. Op hen is de maatregel niet helemaal gericht, maar we vinden het een hele logische oproep en leveren daarom na 20.00 uur geen alcohol meer.’