Twinkle | Digital Commerce

Maaltijdbezorgers komen wederom met steunpakket voor restaurants

2020-10-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Vanwege de strengere coronamaatregelen zien Thuisbezorgd.nl en Deliveroo zich genoodzaakt om aangesloten restaurants financieel te ondersteunen.

Dat deden de maaltijdbezorgers tijdens de intelligente lockdown in maart ook al, toen moesten restaurants ook de deuren sluiten. Maar omdat restaurants nu wederom een periode dicht moeten, komen maaltijdbezorgers wederom met een steunpakket.

Thuisbezorgd.nl

Bij Thuisbezorgd.nl hoeven nieuwe restaurants tijdelijk geen commissie te betalen. Daarnaast gaat de afhaalcommissie naar nul procent. Ook krijgen restaurants een korting van 25 procent op de commissie van bezorgdienst Scoober. Thuisbezorgd.nl laat weten zijn bezorgdienst versneld uit te breiden. Volgens het bedrijf gelden de maatregelen in ieder geval voor een maand, zolang de horeca gesloten blijft. Verdere ondersteuningsmaatregelen in de toekomst worden niet uitgesloten.

Deliveroo

Ook Deliveroo komt restaurants tegemoet. Zo hoeven restaurants geen commissie meer te betalen voor afhalen. Daarnaast kunnen restaurants betalingen dagelijks ontvangen. Ook heeft de bezorgdienst een functie geïntroduceerd waarmee consumenten fooi kunnen geven aan restaurants. Tot slot laat het bedrijf weten te gaan investeren in marketingcampagnes die consumenten moeten aanmoedigen om bij lokale restaurants maaltijden te bestellen. General manager Stijn Verstijnen van Deliveroo Nederland. ‘We hopen oprecht dat ons steunpakket restaurants in staat stelt om open te blijven.’