Twinkle | Digital Commerce

Amazon breidt personal shopping service uit

2020-10-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Voor vrouwen was het al enige tijd mogelijk om gebruik te maken van Amazon’s ‘Personal Shopper by Prime Wardrobe’. De service is nu ook beschikbaar voor mannen.

Voor 4,99 dollar per maand stelt een stylist een box samen met verschillende kledingitems, die bij de stijl en voorkeur van de klant passen. Elke maand ontvangt de klant een pakketje met kleding om thuis te proberen. Wat hij niet wil, kan teruggestuurd worden. Ook kan er gevraagd worden om een outfit die bedoeld is voor een specifieke gelegenheid, zoals een sollicitatie. De service is momenteel alleen beschikbaar voor klanten uit de Verenigde Staten.

Amazon werkt naar eigen zeggen samen met meer dan duizend merken, waaronder Scotch & Soda, Adidas, Lacoste en Levi’s. De online retailer geeft volgens TechCrunch aan dat slechts 1 procent van het complete aanbod via Prime Wardrobe eigendom is van Amazon.

Online personal shopping is geen nieuw concept, zo bieden Outfittery, The Cloakroom, Stitch Fix en Zalon (van Zalando) een soortgelijke service .