Twinkle | Digital Commerce

De Bijenkorf koppelt Apple Watch aan iBeacons

2017-05-27
180101
  • 1:11

De Bijenkorf heeft zijn mobiele applicatie nu ook beschikbaar gemaakt voor de Apple Watch. De app is gekoppeld aan iBeacons in de winkel. Een retailprimeur in Nederland, zo meldt de warenhuisketen.

De app kan net als op andere mobiele apparaten gekoppeld worden aan de Bijenkorf Card. ‘Met de extensie kan een gebruiker van een Apple Watch direct zijn puntensaldo, puntenwaarde en Memberstatus inzien’, schrijft het bedrijf in een persbericht. ‘Ook is het Member ID op te roepen, een QR-code die de klant kan tonen bij de kassa.’

Herkenning
De iBeacon in de fysieke winkels van De Bijenkorf ‘ziet’ het slimme horloge bij binnenkomst en geeft automatisch het puntensaldo van de klant. Ook kan de gebruiker ervoor kiezen om via deze technologie herkend te worden aan de kassa.

Online verkopers op horloge
De Bijenkorf is niet de eerste Nederlandse online partij die zijn app voor Apple Watch beschikbaar maakt. Booking.com was één van de eerste spelers die het horloge omarmde, daarna volgden buitenlandse verkopers als Asos.

Persoonlijke stylist
De functies op de Apple Watch zijn een nieuwe stap in de personalisatie van de klantreis binnen De Bijenkorf. De keten kondigde ook in dat kader aan consumenten volgend jaar online te koppelen aan een persoonlijke stylist. Deze gaat op basis van het social mediaprofiel en een chatgesprek winkelen voor de klant.