Twinkle | Digital Commerce

Active Ants opent nieuw distributiecentrum in Roosendaal

2020-10-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

E-fulfilment bedrijf Active Ants heeft in Roosendaal een nieuw dc van 20.000 vierkante meter in gebruik genomen. Ook opent het bedrijf volgend jaar een filiaal in België.

In het fulfilmentcenter rijden 65 robots rond die de dozen sorteren voor verschillende vervoerders. Medewerkers vullen de dozen met goederen. Nog eens 40 robots worden gebruikt voor de opslag. Managing partner Jeroen Dekker: ‘De opslag, orderpicking en het sorteren zijn volledig geautomatiseerd. Voor het orderpicken werken medewerkers efficiënt samen met robots. De retourstroom en de ontvangst van goederen blijven handmatige processen. Deze mechanisering zorgt voor een efficiëntie, een hoge kwaliteit en een prettige werkomgeving voor onze medewerkers.’

België

Active Ants werd twee jaar geleden overgenomen door bpost. Besloten is nu dat Active Ants vanaf het voorjaar van 2021 een filiaal opent in België, specifiek in het plaatsje Boom, dat tussen Mechelen en Antwerpen ligt. Het moederbedrijf laat weten zowel kleine als grote Belgische webshops te willen ondersteunen met een breed palet aan oplossingen.