Twinkle | Digital Commerce

Ikea investeert in duurzaamheid

2020-09-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

De Ingka Group, de grootste franchisenemer van Ikea, gaat de komende twaalf maanden 600 miljoen euro extra investeren in duurzaamheid.

Dat werd gisteren bekendgemaakt tijdens de virtuele editie van One Home One Planet (OHOP). Ikea wil in 2030 klimaatpositief zijn en de ecologische voetafdruk naar nul te brengen. De investering gaat het komende jaar onder andere naar innovatieve bedrijven en manieren om de eigen bedrijfsvoering duurzamer te maken In totaal investeert de organisatie zo’n 3,8 miljard in duurzaamheid.

Pensioenfonds

De komende periode wilde Ingka Group het gebruik van fossiele brandstoffen terugbrengen naar nul, om zo te voldoen aan de nieuwe standaarden op het gebied van ESG (environmental, social en governance). Daarnaast beoordeelt de groep alle pensioenfondsen die een relatie hebben met de Ingka Group op de mate waarin zij voldoen aan dezer ESG-standaarden.

Zonnepanelen

Eerder dit jaar kondigde Ikea aan dat de ecologische voetafdruk met 4,3 procent was verminderd, tegenover een financiële groei van 6,5 procent. Momenteel bezit de Ingka Group 546 windturbines, twee zonneboederijen en meer dan 920.000 zonnepanelen op daken van Ikea-winkels. In Nederland liggen bijna 40.000 zonnepanelen op de daken van de winkels en het distributiecentrum.