Twinkle | Digital Commerce

Prijsfout MediaMarkt: iMacs voor 2 euro

2020-07-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

Het is de nachtmerrie van elke webwinkelier: online prijsfouten. Klanten konden vorige week bij MediaMarkt een Apple iMac kopen voor zo'n 2 euro, in plaats van ruim 2.000 euro.

De iMacs werden ook door MediaMarkt bezorgd. Deze eist volgens het ANP nu dat klanten de computers terugsturen of een flink bedrag bijbetalen. Maar volgens sommige kopers is de overeenkomst al definitief, omdat het product geleverd is. Zij weigeren dan ook in te gaan op het verzoek van MediaMarkt.

Volgens MediaMarkt gaat het om een beperkt aantal verkochte producten ‘dat op twee handen te tellen is’. Volgens de keten is de fout ‘met bijna iedereen’ opgelost. ‘Want ook de klanten begrepen dat dit te mooi was om waar te zijn’, laat een woordvoerder weten.

Ook anderen gingen de fout in

Prijsfouten zijn webwinkels niet vreemd. Enkele jaren geleden konden consumenten bij diezelfde MediaMarkt tijdelijk stofzuigers en klein huishoudelijk apparatuur voor nog geen euro aanschaffen. En in 2017 bood Leen Bakker hoogslapers aan voor 24 euro in plaats van 319 euro, waardoor de meubelretailer in mum van tijd 47.000 orders erbij kreeg. En in 2018 moest een rechter nog uitspraak doen in een prijsfoutzaak van De Bijenkorf, die per ongeluk een witgouden ketting met achttien karaats witgoud en diamanten, onyx en smaragd aanbood voor 402 euro, in plaats van 40.200 euro. Bij die laatste besloot de rechter dat het prijsverschil dusdanig groot was dat het niet aannemelijk was dat een verkoper een product voor dat bedrag wilde aanbieden. Met als gevolg dat er geen sprake was van een overeenkomst.