Twinkle | Digital Commerce

‘Corendon wederom over de schreef met misleidende prijzen’

2018-09-26
1000562
  • 1:16

Nadat Corendon enkele jaren geleden werd beboet vanwege misleidende advertenties, wordt de reisaanbieder nu weer op de vingers getikt.

Volgens de Reclame Code Commissie(RCC) heeft Corendon op zijn website onjuiste prijzen vermeld bij de actie ‘Crazy Days’. Een klant dacht dat hij een reis voor 860,50 euro had geboekt voor twee personen naar Bali. Maar in realiteit bleek deze reis bijna 1300 euro te kosten. Corendon verwees daarbij naar de ANVR-reisvoorwaarden, waarin staat dat touroperators binnen 24 uur na totstandkoming van de reisovereenkomst het aanbod kan herroepen. De klant was het daar niet mee eens, en stelde dat het oneerlijk was om een aangeboden prijs vrijwel direct na boeking met de helft te verhogen. De RCC geeft de consument daarin gelijk.

Typefout

Volgens Corendon is er sprake van een typefout bij het vaststellen van de prijzen. Het bedrijf geeft aan per ongeluk een korting van 432 euro te hebben ingevoerd terwijl er al eerder korting was gegeven. Hierdoor kwam de totaalprijs lager uit dan de bedoeling was. Volgens de commissie was de prijs echter niet zodanig laag dat de klant had kunnen of moeten weten dat de prijs niet kon kloppen. De RCC beveelt Corendon dan ook aan om niet op een dergelijke manier reclame te maken.

Boete

In 2016 beboette de Autoriteit Consument & Markt(ACM) Corendon ook al voor het verkeerd melden van prijzen. Destijds ging het om het niet direct melden van bijkomende kosten, zoals boekingskosten en kosten voor het Calamiteitenfonds bij pakketreizen en servicekosten bij vliegtickets. Corendon moest uiteindelijk 350.000 euro betalen.