Twinkle | Digital Commerce

FNV wijst sociaal plan wehkamp af

2020-07-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Het sociale plan van wehkamp is door FNV-leden unaniem afgewezen. De vakbond stelt een ultimatum: ‘wehkamp moet dat ultimatum heel serieus nemen’,  aldus Ali Aklalouch, bestuurder FNV Handel.

Als ze het ultimatum negeren en niet met goede afspraken komen voor een sociaal plan, volgen er mogelijk nog andere acties deze zomer. Er wordt onder meer een goede beëindigingsvergoeding geëist. Daarnaast pleit de vakbond voor een betere vergoeding voor begeleiding van werk naar werk en voor scholing, zodat ontslagen werknemers meer kans hebben om weer aan het werk te gaan.

Het online warenhuis kondigde in juni een reorganisatie aan. Het distributiecentrum in Maurik wordt gesloten en verkocht door de Britse eigenaar van Wehkamp, de private equity-groep Apax Partners. Daarnaast verliezen 82 mensen hun baan en wordt de fotostudio verplaatst naar Zwolle.

Volgens de FNV is een reorganisatie onnodig en is er geen financiële noodzaak. Aklalouch: ‘Apax wil gewoon meer winst maken. Dan mag daar ook wel iets fatsoenlijks tegenover staan voor de medewerkers die zich jarenlang altijd keihard voor het bedrijf hebben ingezet. Het eindbod wat nu op tafel ligt, doet daar absoluut geen recht aan. De verkoop van het distributiecentrum in Maurik en het afstoten van de huidige fotostudio leveren naast de structurele besparing op arbeidskosten ook nog eens allemaal extra geld op voor de eigenaren.’