Twinkle | Digital Commerce

Reorganisatie bij wehkamp

2020-09-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:31

Online warenhuis wehkamp heeft een flinke reorganisatie op de planning staan. Er verdwijnen maximaal dertig banen op het hoofdkantoor en het distributiecentrum in Maurik wordt gesloten.

De activiteiten en medewerkers van het distributiecentrum in Maurik en de fotostudio worden ondergebracht bij het hoofddistributiecentrum in Zwolle, zo blijkt uit een persbericht. Wehkamp geeft aan dat de online markt razendsnel verandert en dat de coronacrisis die veranderingen enorm heeft versneld.

Selectie artikelen

‘Waar voorheen een breed aanbod belangrijk was, willen klanten nu vooral geïnspireerd worden met een goede selectie van artikelen. En daar richten we ons nu op. We willen groeien in mode, waar we traditioneel sterk in zijn, maar ook in productgroepen als wonen, kinderen en beauty. Daar is ook een andere manier van werken voor nodig en die gaan we in deze fase uitrollen,’ aldus Graham Harris, ceo van wehkamp.

Automatiseren

Wehkamp gaat verschillende organisatieverbeteringen doorvoeren zoals het verder automatiseren processen. Hierdoor zullen er tot dertig banen verdwijnen op het hoofdkantoor. Wehkamp is in gesprek met de vakbonden om de ontslagen werknemers te begeleiden in de zoektocht naar een andere baan. De dc-medewerkers uit Maurik krijgen de mogelijkheid om overgeplaatst te worden naar Zwolle.

Vraagtekens

Vakbond CNV zet vraagtekens bij de reorganisatie van wehkamp. Er zijn vooral zorgen over de medewerkers in het distributiecentrum in Maurik, zo legt Jacqueline Kraan van CNV Vakmensen uit in een reactie: ‘Voor deze mensen is het ondoenlijk om met hun verplaatste werk mee te verhuizen. De reistijd woon/werk is onacceptabel.’ De vakbond benadrukt het belang van een goed sociaal plan voor de werknemers. ‘’Thuis winkelen’ wordt voor deze mensen ‘thuis zitten’. Vooral in Maurik is de gemiddelde leeftijd zo hoog dat bemiddeling naar een nieuwe baan lastig zal zijn.’ Komende dinsdag bespreekt Kraan de omvang met het sociaal plan, ze gaat daarvoor eerst bij de medewerkers informeren naar de wensen en vereisten.